Over ons

Uw partner bij bedrijfsopvolging

Het Verenigd Ondernemers Fonds is speciaal opgezet voor ondernemers door ondernemers. Wij zijn anders dan louter financiële partijen; wij kijken naar de maximale continuïteit van productieondernemingen en zijn niet op zoek naar kortetermijnwinst.

Dat deze behoefte in de markt groot is merken wij niet alleen aan ons bestaande ledennetwerk van ondernemers die graag direct willen participeren via ons fonds, maar ook aan de open armen waarmee wij worden ontvangen door ondernemers die bezig zijn met bedrijfsopvolging.

Het Verenigd Ondernemers Fonds bestaat uit een multidisciplinair team van vijf succesvolle ondernemers. Wij betrekken hierin altijd ons bestaande en groeiende ledennetwerk van 32 ondernemers. De ondernemers zijn afkomstig uit verschillende branches en zijn niet alleen financieel voor de lange termijn gecommitteerd, maar brengen ook een stevig en groot MKB-netwerk mee. Samen verenigen wij onze wensen en zetten wij uitdagende doelen aan een nieuwe horizon.

Onze kernwaarden zijn Betrokken Ondernemend en Doelgericht met gelijkwaardigheid als rode draad. Alleen een ondernemer weet wat een ondernemer ervaart. Geen adviseur, advocaat of investment manager kan daaraan tippen.

Managing Partner 

Anthony Degenaar

 • Anthony Degenaar (9 juni 1979) heeft Bedrijfskunde van de financiële sector aan de Vrije Universiteit gestudeerd en is afgestudeerd in securitisatie transacties en regelgeving arbitrage bij banken onder Basel 2. In 2004 heeft Anthony onderzoek verricht naar deze onderwerpen bij Ernst & Young Accountants. Na afronding van zijn onderzoek heeft Anthony als specialistisch accountant deel uitgemaakt van de EY werkgroep Global Financial Services gericht op de financiële sector. Binnen deze functie werkte Anthony aan verschillende securitisatie transacties van een aantal Nederlandse grootbanken, waaronder ABN AMRO Bank. Daarnaast was hij betrokken bij de controle van verschillende private equity partijen.
 • In 2006 is Anthony in dienst getreden bij KPMG waar hij voor internationale private equity partijen en multinationals, financiële due diligence trajecten uitvoerde bij transacties met een waarde van doorgaans € 10 miljoen tot € 1 miljard.
 • Eind 2009 heeft Anthony ontslag genomen bij KPMG om samen met een oud-directielid van Philips Lighting een nieuw product te ontwikkelen op het terrein van menging van licht voor LED modules: de Ceramic Lighting OEM. De ontwikkeling van de Ceramic Lighting OEM is gefinancierd via private investeerders en een innovatief borgstellingkrediet met een staatsgarantie in samenwerking met de Rabobank. De Ceramic Lighting OEM is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met samenwerkingscontracten met belangrijke partners als Future Lighting Solutions Montreal Canada (distributeur), Intematix (complementair strategisch partner) in Fremont te California USA en Kangrong Fine Ceramic Company (producent) te Foshan, Guangdong Province in the People’s Republic of China.
 • In 2012 is Anthony overgestapt als directeur grootaandeelhouder naar een bedrijf dat kleurgaranties levert voor de reclame uitingen van grote partijen zoals Shell, BP, KFC, McDonalds, Volvo en Sheetz USA. Anthony was verantwoordelijk voor het opzetten van een partner netwerk in 32 landen wereldwijd.
 • In 2015 trad Anthony in dienst bij Marktlink Fusies & Overnames als fusie en overnamespecialist waar hij diverse overnames, aankooptrajecten en fusietrajecten heeft begeleid.
 • In 2016 heeft Anthony als initiatiefnemer de overstap gemaakt naar het Verenigd Ondernemers Fonds. Anthony is de voorman en altijd de eerste contactpersoon van het Verenigd Ondernemers Fonds.

Partner Bedrijfsopvolging

Jeroen van Schreven

 • Jeroen van Schreven (1970) heeft chemische technologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is zijn loopbaan gestart bij chemie concern DSM. In zijn functie als procestechnoloog ontdekte Jeroen dat veel problemen in de fabriek geen technische oplossing nodig hadden, maar een oorzaak hadden in een gebrekkige samenwerking tussen verschillende disciplines, maar vooral ook in het niet benutten van de kennis en ervaring op de werkvloer. Hij ontplooide binnen de fabriek diverse initiatieven om de samenwerking tussen productie, onderhoud en de technologische staf te verbeteren met als resultaat significant stabielere en hogere productie en met inzet van dezelfde middelen en zonder noemenswaardige investeringen. Toen DSM eind jaren negentig begon met de implementatie van Operational Excellence was Jeroen haantje de voorste om hieraan mee te werken en vooral ook veel te leren van de ingehuurde consultants.
 • In 2002 start Jeroen UPD met het geloof dat er bij iedere organisatie veel onbenut potentieel zit en er aan bij te willen dragen om dat te ontsluiten. In dat jaar ontmoet Jeroen zijn compagnon Wilbert Hoevenaars en vanuit een gedeeld geloof en ambitie om de concurrentiekracht van de BV Nederland te willen versterken bouwen ze samen het bedrijf verder uit. Na ruim 16 jaar is UPD uitgegroeid tot een toonaangevend bureau op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Het bedrijf helpt haar klanten met verbeteren en vernieuwen door op een pragmatische wijze beproefde filosofieën zoals Lean, Six Sigma en Agile/Scrum in te zetten. UPD heeft zo’n 70 medewerkers en heeft klanten in vrijwel alle sectoren.
 • UPD werkt nauw samen met het Verenigd Ondernemers Fonds en heeft de regie over het verbeterprogramma dat voor continuïteit zorgt bij de bedrijven waarin wordt geparticipeerd. Jeroen gelooft erin dat Continuïteitsmaximalisatie in plaats van winstmaximalisatie er op de lange termijn voor zorgt dat het Nederlandse MKB toekomstbestendig blijft. Het geeft een unieke verbinding door zelf ook mee te participeren in de bedrijven van het Verenigd Ondernemers Fonds.

Partner Bedrijfsopvolging

Wilbert Hoevenaars

 • Wilbert Hoevenaars (23 februari 1971) heeft civiel recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Gedurende zijn studie als bestuurslid van Integrand (bruggenbouwer tussen studenten en bedrijfsleven) ontdekte Wilbert de dynamiek van bedrijven en raakte steeds meer gefascineerd wat nu het succes van bedrijven bepaalt. Het viel hem op dat bedrijven veel onbenut potentieel in zich hadden en dat kleine verbeterslagen daarop resulteerde in significante betere resultaten. Een drive en passie voor verbeteren was geboren met als gevolg dat Wilbert, na zijn studie te hebben afgerond, zich wilde bekwamen in het ‘verbeter vak’.
 • Hij startte zijn loopbaan als consultant bij een consultancy bureau dat operationele resultaten verbetert bij bedrijven op basis van ‘no cure no pay’. Hij werkte er vijf jaar waarbij hij uiteindelijk als projectleider in allerlei sectoren (o.a. industrie, logistiek, food, zakelijke dienstverlening) actief was met proces- en systeemverbetering in combinatie met het trainen en begeleiden van medewerkers bij deze veranderingen. Projecten waarbij hij middels een analyse het verbeterpotentieel in kaart bracht, een verbeterplan maakte om dit vervolgens samen met de mensen op de werkvloer te realiseren.
 • In 2002 ontmoet Wilbert zijn huidige compagnon Jeroen van Schreven. Samen met Jeroen wilde Wilbert als ondernemer zijn ultieme doel nastreven, de BV Nederland ontwikkelen en versterken. De afgelopen 16 jaar heeft hij samen met Jeroen zijn onderneming UPD laten groeien tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van continu verbeteren en is hij trots dat UPD over de drieduizend bedrijven succesvol heeft mogen ondersteunen in hun continu verbeterreis.
 • Sinds dit jaar werkt UPD en daarmee Wilbert nauw samen met het Verenigd Ondernemers Fonds. Door mee te participeren en te investeren in Nederlandse MKB bedrijven met als missie hen sterk en toekomstbestendig te maken, geeft Wilbert veel energie.

Partner financieel

Egor Wals

 • Egor Wals (3 januari 1972) studeerde Bank en Financiën aan de Amsterdamse Academie en komt uit een ondernemersfamilie. Zijn grootouders hadden een poeliersbedrijf en een grote bakkerij.  Zijn vader een automatiseringsbedrijf en moeder een sportschool. Egor is nog steeds actief in de transformatie van vastgoed in Amsterdam en de portefeuille van zijn vastgoedontwikkelingsmaatschappij en privé beleggingen bestaat uit meer dan 300 woningen, horeca en winkels.
 • De samenwerking met veel MKB bouwbedrijven en commerciële huurders gaf Egor het nodige inzicht in organisatie, planning en winstgevendheid hiervan. Egor is medeoprichter en Partner bij het Verenigd Ondernemers Fonds.

Partner financieel

Jörgen Bakker

 • Jörgen Bakker (15 februari 1970) studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens deze studie richtte Jörgen het bedrijf Studentenkamerverhuur op, wat tevens de start van zijn vastgoedcarrière was. Binnen het vastgoed richtte hij zich op het bemiddelen, handelen, ontwikkelen en renoveren in en rondom Amsterdam. Momenteel houdt Jörgen zich vooral bezig met beleggen in vastgoed. Hierbij heeft Jörgen vooral de focus op lange termijn beleggingen.
 • Deze lange termijn visie sluit goed aan met de lange termijn visie van het Verenigd Ondernemers Fonds. Doordat Jörgen veelvoudig met het MKB in contact is gekomen wilde hij zijn zakelijke activiteiten hierin uitbreiden. In februari 2018 sloot Jörgen aan bij het Verenigd Ondernemers Fonds om mee te denken met en mee te investeren in MKB ondernemingen.

Aansluiten bij ons

Interesse om aan te sluiten bij ons hechte ledennetwerk van 32 ondernemers?
Maak dan een afspraak met de voorman Anthony Degenaar.  Of vraag eerst uw persoonlijke private bankier voor meer informatie.